1200px-Kim_Il_Sung_Portrait-3

Parallel met het aanbreken van een nieuw tijdperk werd Korea met haar vijfduizendjarige geschiedenis cultureel verzwakt door externe mogendheden (Joseon dynastie). In deze periode was Korea een theater voor grotere machten.

Het werd bezet door het Japanse leger sinds 1905.
Het was Kim Il Sung die uiteindelijk het Koreaanse volk zou gaan redden van een verschrikkelijk bestaan in een door oorlog vernielde natie.

Kim Il Sung werd geboren in Mangyongdae, Pyongyang, op 15 April, Juche 1 (1912), en begon toen aan zijn weg voorafgaande de strijd voor het bevrijden van Korea in zijn tienerjaren. In de aanloop naar het starten van de Koreaanse revolutie, heeft hij zijn handboek geschreven (Juche principe) en het (Songun principe) en leidde hij 2 decenia lang de strijd tegen de Japanse terreur, waarna hij uiteindelijk de historische bevrijding van Korea kon vieren op 15 Augustus, Juche 34 (1995).

Na zijn overwinning keerde hij terug naar zijn net bevrijde thuisland, hij richtte daar onmiddelijk de Arbeiders’ Partij van Korea op. Hij voer democratische hervormingen in, zoals landhervormingen nationalisatie van belangrijke industrieen en richtte een leger op. Gebaseerd op deze prestaties, richtte hij de Democratische Volksrepubliek Korea op. De allereerste volksrepublieke staat in het Oosten, op 9 September, Juche 37 (1948).

Hij beschermde de soevereiniteit en de waardigheid van de DPRK in de Koreaanse oorlog
(1950-1953) uitgelokt door de Verenigde Staten van Amerika om te proberen de twee jaar oude republiek in te nemen. Hij voerde de naoorlogse rehabilitatie uit en de sociale revolutie in een zeer korte periode en leidde de socialistische constructie door verschillende fases naar de overwinning, en veranderde de natie in een socialistische macht, onafhankelijk in politiek, zelfvoorzienend in economie en zelfredzaam in verdediging.

Zijn levenslange motto was (mijn volk is mijn god), en zijn welwillende politiek kreeg een socialistisch op het volk geconcentreerd systeem diepgeworteld in de gehele natie.

Hij bracht de fundamentele beginselen van nationale hereniging naar voren, inclusief de drie principes van nationale hereniging, het tien-punten programma van de grote eenheid van de hele natie voor hereniging en het plan voor de oprichting van Democratische Federale Republiek Koryo, en wijdde alles aan het bereiken van de zaak van de nationale hereniging tot de laatste momenten in zijn leven.

Hij defineerde onafhankelijkheid, vrede en vriendschap als basis idealen van de DPRK’s buitenlandse beleid en het internationale prestige versterkt door zijn energieke externe activiteiten. Werkend als Staatshoofd en veteraan van wereldpolitiek for bijna een halve eeuw lang, hij maakte onsterfelijke bijdragen bij de ontwikkeling van de socialistische beweging en de DPRK zelf.
Het is niet toevallig dat voormalig Amerikaanse President Jimmy Carter zei dat President Kim Il Sung groter was dan de drie Presidenten die de bouw van de natie en het lot van de Verenigde Staten hadden vertegenwoordigd George Washington, Thomas Jefferson en Abraham Lincoln samen.

De DPRK verleende hem de titel van “Generalisimo” ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag. Maar op 8 Juli, Juche 83 (1994) overleed hij, hij zal voor altijd voortleven in de harten van het Koreaanse volk als de vader van het socialistische Korea, pionier van de zaak van de onafhankelijkheid van de mensheid, eeuwig President van de DPRK en de Zon van Juche.