Wie zijn wij?

Op dit moment ben ik nog de enigste, er is dus nog geen sprake van “Wij”.

Ik zal hieronder uitleggen waarom ik gekozen heb om deze website te maken. En waarom ik graag de KFA wil vertegenwoordigen in Nederland.

Er was al een KFA in Nederland. Maar helaas kon ik er weinig over vinden en lijken ze niet zo heel actief hier. Dit werd bevestigd toen ik hierover vroeg aan de voorzitter van KFA Alejandro Cao de Benos de Les y Perez. En ik vertelde hem dat ik daar verandering in wilde gaan brengen. En ik zal nooit en te nimmer opgeven. Ik wacht nu op een bevestiging van mijn toezegging van mijn functie als Chairman KFA Netherlands. Ik zal de datum van de toezegging hier plaatsen wanneer deze binnen komt.

Waarom heb ik als Nederlander besloten om dit te gaan doen? Daarvoor moeten we een lange tijd terug in de tijd gaan. Het begon toen ik als jong kind al gauw doorkreeg dat ons zogenaamde democratische natie helemaal niet zo democratisch was. Heel mijn leven lang waren er al tekenen dat dit niet was waarin ik wilde geloven. Een van de belangrijkste was toen ik een huis wilde kopen. Ik had al hard gespaard en wilde een apartement kopen van 100.000 Euro. De bank wilde helaas niet meewerken. Dit maakte mij kwaad en ik voelde mij bedrogen. Vooral toen anderhalf jaar later het apartement weer werd verkocht met 25.000 winst.

Het Koreaanse volk is bewezen een enorm sterk volk te zijn en Ik vind mijzelf hier ook in passen. Door alles wat ik in mijn leven al heb moeten doorstaan. En in 2021 bereikte ik een nieuw dieptepunt in mijn leven. Mijn troost was de muziek uit de DPRK en het idee dat Koreanen het vast nog veel zwaarder hadden dan mij.  Ik was al heel erg actief bezig met het verdedigen van de DPRK nog voordat ik lid was van de KFA. Uiteindelijk ben ik dan toch lid geworden en heb mij in een record tijd opgewerkt tot Chairman KFA Netherlands. En na mijn bezoek aan KFA UK in Engeland heb ik voor mijn trouw en acties de titel Chairman Netherlands-DPRK Friendship Association erbij gekregen. Mijn reputatie is ook al menig andere KFA delegaties opgevallen en die zijn allemaal zeer positief over mij. Ik roep op aan al deze delegaties om de activiteiten van hun delegatie op te voeren zodat we de Amerikaanse Imperialisten kunnen stoppen. 

 

Marcel Van Stralen, 

Chairman KFA Netherlands

Chairman Netherlands-DPRK Friendship Association

Wat willen wij bereiken

 • De realiteit van de DPR van Korea laten zien.
 • Het verdedigen van de onafhankelijkheid en socialistische constructies in de DPR van Korea.
 • Het leren van de cultuur en geschiedenis van het Koreaanse volk.
 • Actief meewerken aan de reunificatie van het Koreaanse schiereiland. (Noord en Zuid)
 • Het ontmaskeren van anti DPRK Propaganda.
 • Het houden van zogenaamde “Pickets” “demonstraties” bij bijvoorbeeld de Us ambassade en de NOS (Nepnieuws Onder Staatstoezicht).

Activiteiten

 •  Openbare tentoonstellingen van de DPR Korea (foto’s, video’s, muziek…).
 • Conferenties en ontmoetingen over de Koreaanse historie, samenleving en andere aspecten.
 • Consultatie in diplomatie en bedrijfsleven, Radio, TV en andere media programma’s.
 • Culturele uitwisseling met verschillende landen.
 • Linken van contacten met verenigingen/bedrijven/ personen geintereseerd in de DPR Korea.
 • Nauwe samenwerkingen met andere Officiële KFA Delegaties waaronder KFA UK en KFA Germany.
 • Het bijwonen van de jaarlijkse Internationale KFA meetings.
 • Verspreiding van KFA flyers (leaflets).
Van links naar rechts Alan Bolon, Dermot Hudson, Marcel van Stralen