Planten en Bloemen

Fauna

Het aantal tot nu toe geregistreerde diersoorten bedraagt 8.465, waarvan 1.434 gewervelde dieren. Beestsoorten nummer 97, vogels 394, reptielen 27, amfibieën 14 en vissen 850. Er zijn meer dan 20 soorten dieren die inheems zijn in Korea, waaronder Koreaanse tijger, waterhert, witbuikzwarte specht, elfenpitta, Eumeces coreensis, drie- gestreepte slang en Rana plancyi Lataste.

Koreaanse tijger

De Koreaanse tijger is groter, sneller en moediger dan andere ondersoorten en zijn vacht is prachtig van patroon. Hij is 2,8 m lang en weegt 160 tot 306 kg en zijn staart is ongeveer 95 cm lang. De rug is kastanjebruin en de buik en de binnenkant van de vier poten zijn wit. Over het voorhoofd is een donker patroon in de vorm van het Chinese karakter I, wat koning betekent. Er zijn 24 zwarte strepen op de rug en 5 op de buik en 8 streeppatronen op de staart. De tijgers leven in de noordelijke berggebieden van Korea, Noordoost-China en Primorsky in Rusland.

Flora

Er zijn 9.737 plantensoorten in Korea. Onder hen zijn 3.299 zaadplanten soorten en sporendragende 6.447 planten soorten. De flora is zeer divers in de soortensamenstelling.

De belangrijkste soorten met economische waarde zijn bijna 2 170-100 soorten planten voor houtproductie, 900 soorten medicinale planten, 300 soorten wilde groenten, 30 soorten wilde vruchten, 160 soorten planten voor veevoer, 60 soorten aromatische planten, 50 soorten olieproducerende planten, 170 soorten honingleverende planten, 100 soorten planten voor de productie van vezels en 300 soorten planten voor tuinieren.

Er zijn meer dan 800 soorten inheemse planten, waaronder Pentactina rupico/a en Kumgangsania asiatica, die wereldwijd bekend staan als een enkel geslacht en enkele soort, plus hun variëteiten.

Er zijn ook zeldzame planten als wilde insam, Ganoderma, songi-paddenstoel en moerasbosbes.


Kaesong Koryo lnsam

De wereldberoemde Kaesong Koryo insam heeft een opmerkelijke farmaceutische werkzaamheid voor de speciale kwaliteit van bodem, water en meteorologische factoren die specifiek zijn voor het Kaesong-gebied.

Het bevat een tiental soorten glucoside die goed zijn voor de gezondheid en een lang leven, etherische olie, verschillende soorten aminozuren, waaronder organische zuren, vitamines en een passende hoeveelheid radium en micro-elementen.

Insam heeft een almachtige werkzaamheid voor veel ziekten, omdat het vijf ingewanden beschermt en het metabolisme bevordert door in te werken op de hersenen, de achterhersenen en het vasculaire systeem.

Er is een groeiende vraag naar vanwege zijn anti-radioactiviteit en anti-kanker werking.

Honderden soorten producten zijn gemaakt van insam, waaronder afkooksel, essence, injectie, voedingstabletten, wijn, room en tandpasta.

Vooral insam-wijn wordt wereldwijd zo hoog geprezen dat het meerdere keren gouden medailles won op internationale evenementen. 

Ganodermie

Ganoderma behoort tot Polyporaceae. Het is een paddenstoel met een hoge medicinale werkzaamheid. Het bevat 3,6% steroïde verbinding, 1,5% flavonoïde, 0,2% glucoside, 0,8% coumarine en 0,5% alkaloïde. Ganoderma is niet alleen een goede tonic, maar ook een remedie voor hypotensie, zenuwinzinking, hepatitis, neuralgie en artritis.

Songi Paddestoel

Het is de beste onder de eetbare paddenstoelen van meer dan 100 soorten die in Korea groeien en staat al sinds mensenheugenis bekend om zijn aroma, smaak en voedingswaarde. Er is veel vraag naar de paddenstoel en de verwerkte goederen op de internationale markt.

Bog Bosbes in Mt Paektu]

Het wordt massaal gevonden in het Mt Paektu-gebied, gecentreerd op Samjiyon County.

De verwerkte producten, tientallen, zijn mooi van kleur en zeer aromatisch. Onder hen is Paektusan Bog Bosbes-wijn beroemd.